Hvordan blir årets 17. mai, Sultne gutter?

Hvordan blir årets 17. mai, Sultne gutter?

Til årets 17. mai-frokost serverer Ole og Magnus fra Sultne gutter et alternativ til den klassiske røkelaksrullen, og skåler i champagne med solbærlikør 🍾

Tekst

Marcelle Mauritzson

@marcellemauritzson

Publisert 10. mai 2021

Vi i Kabaret gleder oss til 17. mai! I den anledning har vi spurt et par fine folk som er flinke på mat om hvordan de skal feire i år, og hva som kan friste til matserveringen.

Først ut: Magnus Liøkel og Ole Kristian Samuelsen, som står bak instakontoen Sultne gutter.

Hvordan skal dere feire 17. mai i år?

Ole: – Tidligere år har vi pleid å møte en hel gjeng med venner, men i år blir det nok en liten samling hjemme hos et vennepar. Med frokost med mye digg mat og champagne, før drinkene kommer inn senere.

Magnus: – I år blir det nok vi som står for maten, siden vi blir ti personer, ikke 30, som vi vanligvis har vært.

Hvordan har dere pleid å markere grunnlovsdagen tidligere?

Ole: – Vi har som sagt pleid å møte en stor gjeng med venner, og bestilt catering. Det har også gitt Magnus en pause fra all matlagingen ellers, haha!

Tradisjonell mat eller ei, hva gleder dere dere til å spise på årets feiring?

Magnus: – Jeg har ingen spesiell rett i tankene, men heller kombinasjonen av alt det tradisjonelle. Det er ordentlig godt med eggerøre, potetsalat, spekeskinke og laks, så det gleder jeg meg til!

Ole: – En skikkelig god frokost! Som en hotellfrokost du kan fråtse før klokken blir elleve.

Det er godt med den gode, gamle kremete potetsalaten, men også gøy med litt nye smaker. Så gjerne friske, og ikke så typiske salater!

Magnus Liøkel

Hva er undervurdert å ta med seg til champagnefrokosten?

Ole: – Godt brød! Har man det på bordet blir det som regel godt uansett.

Magnus: – Og gjerne salater. Det er godt med den gode, gamle kremete potetsalaten, men også gøy med litt nye smaker. Så gjerne friske, og ikke så typiske salater!

Jeg vil imponere med en enkel og digg matrett til koldtbordet, har dere et tips?

Magnus: – Jeg er veldig glad i typiske lakseruller med kremost. Det er jo veldig enkelt å lage på forhånd. Det er ikke den mest innovative rette, men så er kanskje ikke 17. mai dagen å være innovativ på heller.

Ole: – Magnus har også oppgradert den i form av en risotto, og det er sinnsykt godt! Den smaker som lakserull med kremost, røkelaks og syltet sjalottløk på toppen.

Er det en aperitiff eller to som kunne trengt litt ekstra oppmerksomhet til anledningen?

Magnus: – Utenom bobler, som vi drikker hvert år, har jeg tenkt til å lage klassikeren Kir Royale. Den er med champagne og solbærlikør, veldig godt! Denne drinken har begynt å få oppmerksomhet igjen, og det fortjener den.

Ole: – Jeg har blitt veldig glad i en ny drink, Nuet Spritz. Det er en akevitt blandet med bobler og litt andre godsaker, men den skal også få bli med på 17. Mai.

Foto: Ole Kristian Samuelsen / Sultne gutter