Disse motbeviser fordommene mot alkoholfri vin

Disse motbeviser fordommene mot alkoholfri vin

Tradisjonelt jordbruk i kombinasjon med innovativ teknologi gjør ALT. til markedets mest smakfulle alkoholfrie viner. Kabarets lesere får 15 % rabatt!

Kommersielt innhold

Leske

@leskeno

Publisert 7. juli 2021

De siste årene har både utvalget av og etterspørselen etter gode alkoholfrie drikkevarer eksplodert. Vin-alternativer, alkoholfri øl, «mocktails», kombucha og andre typer fermenterte drikker blir stadig mer populært.

Likevel er det en kategori som aldri har slått helt an: Alkoholfri vin. Det ville Christian Stray-Jansen gjøre noe med.

– Vi kombinerer tradisjonelle metoder med innovativ teknologi for å skape det vi mener er den mest smakfulle alkoholfrie musserende vinen på markedet, sier Christian.

Han er gründeren bak Leske AS, som importerer og selger spennende alkoholfri drikke til smaksbevisste voksne.

Prøv ALT. Sparkling Organic Chardonnay for eksempel til østers!
Prøv ALT. Sparkling Organic Chardonnay for eksempel til østers!

Nå har han lansert ALT. – en egen serie med viner uten alkohol.

«De-alkoholisert» vin

Alkoholfri vin forbindes gjerne med søtlige og uinteressante drikker, og har aldri appellert spesielt godt til vininteresserte folk.

Det nye med ALT. er at det i utgangspunktet lages vin av skyhøy kvalitet på en prisvinnende vingård, før denne deretter de-alkoholiseres.

ALT. er de ideelle alkoholfrie tilskuddene til årets sommerfest.
ALT. er de ideelle alkoholfrie tilskuddene til årets sommerfest.

– Druene vokser i sand- og kalkrikt jordsmonn i solrike Sør-Spania, og er økologisk dyrket, sier Christian.

– Men hva vil det egentlig si at vinen er de-alkoholisert?

– Druejuicen fermenteres i ståltanker, før den så blir frigjort for alkohol med en meget skånsom metode som inkluderer vakuum-destillering på lav temperatur og en patentert metode for aroma-utvinning. På den måten bevarer vi egenskapene til vinen, bare uten alkoholen, sier Christian.

To perfekte sommerviner

Serien ALT. består av to kompromissløse alkoholfrie viner. Den første heter Sparkling Organic Chardonnay, og er en crisp og forfriskende hvitvin laget med 100% chardonnay-druer. Den har en frisk syrlighet, elegante bobler og hint av grønne epler, sitrus og hvite blomster.

– Den går like bra til mat som til fest. Perfekt som aperitif, og gjerne til fisk, skalldyr, salater, kremet suppe, myk ost og snacks, sier Christian.

Chardonnayen har falt godt i smak. I sin omtale skrev en kunde «Denne var supergod! Frisk, syrlig og perfekt sprudlende! Veldig god både som aperitiff og til mat. Fikk også skryt av den fra de andre gjestene, dette blir en sommerfavoritt!».

Den andre vinen er en fresh alkofri rosé som er ideell i sommervarmen – Sparkling Organic Rosé. Den er laget på 100% tempranillo-druer, og har hint av jordbær, vannmelon og urter.

– Vi anbefaler den til kylling, charcuterie, laks, quinoa, salater, pizza, myk ost og snacks. Men den er selvsagt også perfekt å drikke alene, sier Christian.

– Kommer det flere viner i serien?

– Vi har planer om både formatutvidelser og linjeutvidelser, men i første omgang skal vi fokusere på disse to.

Alle kan drikke

Ikke bare er vinene midt i blinken for gravide, sjåfører og alle som av ulike årsaker velger alkoholfritt. De er også sertifisert både økologisk, vegansk og halal.

Og med henholdsvis 14 og 16 kalorier per glass for chardonnay og rosé, er de også helt topp for de som vil gå for et sunnere drikkealternativ.

ALT. Sparkling Organic Rosé er en ny sommerfavoritt.
ALT. Sparkling Organic Rosé er en ny sommerfavoritt.

– De stadig mer fremtredende budskapene om helsemessige konsekvenser av for eksempel sukker og alkohol har ført til en økning i «No&Low»-kategorien; altså alkoholfri eller lav-alkoholholdige drikker. Målet vårt i Leske er å være foran trenden og å hjelpe våre kunder med de beste, mest innovative og mestselgende drikkene i denne kategorien, sier Christian.

Privatpersoner kan bestille ALT. både rett fra Leske og på nettbutikken Oda, og finnes også i et tjuetalls butikker. For serveringsbransjen er ALT. tilgjengelig på Vinhuset, ASKO, ServiceGrossistene, Carl Evensen og flere andre grossister.