Avokadotoasten trenger en god konkurrent

Avokadotoasten trenger en god konkurrent

Sett av en liten time til å fermentere kål, så har du en innertier av en søndagsfrokost klar om et par uker.

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 18. desember 2020

Det er godt med avokado på toast, men jeg kjenner jeg begynne å bli lei og vil toppe toasten med noe annet gøy nå.

Sauerkrauten skal Tommy Andresen og London-restauranten Little Duck – The Picklery ha kred for. Den er helt nydelig! Og veldig annerledes andre versjoner jeg har smakt. Jeg droppet karven han hadde i sin, men det er kun en personlig preferanse (jeg byttet til sennepsfrø). Den syke fargen og friske smaken har jeg beholdt.

Frokost

Mette Mortensen er matstylist og oppskriftsutvikler. I jobben sin komponerer hun visuelt sterke retter, med en forkjærlighet for det uperfekte, eksotiske og grafiske.

Mettes mål er å inspirere til at matlaging skal være sosial og kreativ – med utforsking av litt uvante ingredienser og raus tidsbruk på kjøkkenet, omringet av venner og familie.

I denne spalten deler hun sine beste frokostretter.

Sauerkrauten er helt nydelig på ristet brød sammen med kremet yoghurt, spinat stekt i litt hvitløk, et posjert egg og litt chili. Her snakker vi søndagsfrokost med stor S, men først om et par uker når kålen har fermentert.

PS! Bruk gjerne plasthansker når du masserer inn gurkemeien, så får du ikke negler som er selvlysende gule i en uke etterpå.