Høst er tid for gryteretter! Her er våre beste oppskrifter

Høst er tid for gryteretter! Her er våre beste oppskrifter

Kabaret-redaksjonen deler sine favorittgryter.

Oppskrift

Kabaret-redaksjonen

@kabaret.no

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 27. september 2021

Høsten er her. Dagene blir gråere, våtere og mørkere. Den beste måten å holde godfølelsen oppe er å invitere venner eller familie på besøk, åpne en flaske vin og sette en diger og velduftende gryte på bordet. Her er Kabaret-redaksjonens egne favoritter!

Jørgen går for lam kleftiko, en gresk lammegryte som var hans favorittrett i barndommen.

Helena disker opp med den palestinske nasjonalretten masakhan, en kyllinggryte som serveres på brødet manakeesh.

Tommy står for gà kho gừng, en vietnamesisk gryte med karamellisert kylling, ingefær og et chili-bitt.

Jannis favoritt er den italienske klassikeren ossobucco, bresert kalveskank servert med persille- og sitronskallmiksen gremolata.

God høst! 🍁

Med folieporsjonene kan gjestene selv plassere nesegrevet over pakka, åpne folien og trekke inn den fullstendig magiske lukta som slipper ut

Jørgen Brynhildsvoll

Kyllingen, den karamelliserte løken og den gode oljen serveres rett på brødet, og de gode smakene og oljen trekker inn i brødet og gjør det supersaftig

Helena Tusvik Rosenlund

Kombinasjonen av søtlig karamellisert kylling, varmende ingefær, chilikick og masse umamirik fiskesaus er virkelig avhengighetsskapende. Perfekt hangovermat er det også!

Tommy Andresen

Selve stjerna i retten er beinmargen fra kalveskankene, og den sørger for en dyp, rik smak

Janni Frederiksen Kalafatis