Prøv noen nye slag til jul

Prøv noen nye slag til jul

Fysen på noen gode alternativ til sandkaker og berlinerkranser?

Tekst og foto

Helena Tusvik Rosenlund

@helenarosenlund

Publisert 19. desember 2020

Ikke et vondt ord om de klassiske julekakene. Men innimellom kan det være fint å prøve noe nytt!

Denne jula deler vi oppskrifter på sju alternative julekjeks. Her kommer de tre første.

Les mer: Her finner du de neste fire oppskriftene.

Ricciarelli er en nydelig liten kjeks som kan minne om en makron eller kransekake. Passer utmerket til kaffe, til vin, eller for seg selv. Og den har den beste konsistensen: sprø utenpå og myk inni.

Smørkjeks, eller shortcrust pastry cookies, er laget med en superalsidig deig som gir en nydelig, porøs kjeks. Den holder seg lenge i en kakeboks og er en enkel og ikke minst god kjeks man kan nyte hele året. Den kan lages med mange ulike variasjoner, noen forslag står nedenfor.

Biscotti (også kjent som cantucci) er en allsidig, liten kjeks som kan lages på mange forskjellige måter. Prøv deg frem med smaker som klementin og pistasj, fiken og rom, med mandler, sjokolade eller med vanilje og sitron. Enkel å lage og like!