Her er en snacksrett med to av de mest trendy råvarene de siste årene

Her er en snacksrett med to av de mest trendy råvarene de siste årene

Denne toasten er til alle dere som tror at dere hater ansjos.

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 16. september 2021

Veldig mange har sterke meninger om ansjos.

Jeg har mistet telling på hvor mange som har insistert på at de hater det, helt til de sluker en bolle med pasta, en saus eller dressing, for så å bli fortalt at det som gjorde den fantastisk var nettopp den salte, digge umamismaken fra ansjosen.

Fisk på boks er en trendy delikatesse. Eller «den ultimate hot girl-maten», som VG skreiv i august.
Fisk på boks er en trendy delikatesse. Eller «den ultimate hot girl-maten», som VG skreiv i august.

Denne snacksretten er noe jeg vanligvis pleier å ha som en salat, med brød til. Så nå snur jeg den på hodet og legger salaten på brødskiven.

Burrata er en ferskost som er litt som mozzarella, men med bløtere kjerne. Har du ikke tilgang på burrata (vit at det absolutt er verdt jakten – og pengene), så bruk en god mozzarella.

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.