Tenk at aubergine kan være så digg som dette!

Tenk at aubergine kan være så digg som dette!

Én frukt, to former (for det er faktisk en frukt!)

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 10. juni 2021

Dip og chips! Dippen er en libanesisk klassiker, laget av ovnsbakt aubergine og tahini. Chipsen var et eksperiment som resulterte i knasende sprø, salte aubergineflak med hjemmelaget myntesalt.

Om du kun vil gå for en av komponentene, så servér baba ghanoushen med noen (mer) vanlige chips, staver av friske grønnsaker eller for eksempel ristede, store biter av libanesisk brød eller pita.

Urtesaltet er nydelig med mynte til akkurat dette formålet, men kan varieres i det uendelige. Prøv ut andre urter, sitrus, tørket sopp, chili eller ingefær. Det meste med relativt lavt væskeinnhold og en intens smak funker.

Lager du litt mer enn et par spiseskjeer er det en perfekt, liten vertsgave!

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.