Vi har noe å lære av folk i Midtøsten når det kommer til frokost

Vi har noe å lære av folk i Midtøsten når det kommer til frokost

Har du ikke laget en shakshuka før, så er det på tide å gjøre det nå.

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 8. januar 2021

Nei, det er kanskje ikke så originalt å skrive om, men jeg kom plutselig på hvor utrolig digg shakshuka er, og hvor lett det er å lage.

Egg posjert i en spicy tomatsaus, servert i pannen, toppet med tahinidressing, ristede pinjekjerner og masse friske urter. Da er det helg!

→ Les også: Iblant skal helgefrokosten være litt usunn

Jeg gleder meg til den dagen vi kan reise igjen, uten munnbind og karantene. Da er målet å spise shakshuka i Tel Aviv. Dét og sabich, hummus og en sykt god falafel. Tror det blir en høydare.

Et lite tips: harissa (chili- og paprikapuré) kommer ofte i store hermetikkbokser, så hell resten i en glidelåspose, gjør den så flat som mulig og frys den. Så brekker du bare av biter når du trenger det neste gang.

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.