Dutch baby. Mest av alt liker jeg navnet! En stor ovnsbakt pannekake som eser opp som en soufflé, for så å krasjlande ved bordet.
Vanligvis bruker jeg en støpejernpanne til å steke den i, men så tenkte jeg det var greit å teste om en vanlig, ovnsvennlig panne kunne funke, og det gjorde det virkelig.
Du forvarmer pannen i ovnen, heller i røren og venter. Så skjer det ingenting. Men SÅ, helt plutselig, drar den seg heftig oppetter kantene, blir gyllen og er ferdig.
Frokost
Mette Mortensen er matstylist og oppskriftsutvikler. I jobben sin komponerer hun visuelt sterke retter, med en forkjærlighet for det uperfekte, eksotiske og grafiske.
Mettes mål er å inspirere til at matlaging skal være sosial og kreativ – med utforsking av litt uvante ingredienser og raus tidsbruk på kjøkkenet, omringet av venner og familie.
I denne spalten deler hun sine beste frokostretter.
Jeg har ingen sukker i røren min, for jeg er ikke noe glad i altfor søte frokoster – det holder at toppingen er søt. Men for all del, om du vil ha en søt pannekake, tilsett noen skjeer sukker eller honning i selve pannekaken. Eller gi dette en sjanse.
Kan også toppes med salte ting, som spinat, sopp, og så videre. Her er det bare å være kreativ!