Iblant skal helgefrokosten være litt usunn

Iblant skal helgefrokosten være litt usunn

Denne søndagsfrokosten eser opp som en soufflé, for så å krasjlande ved bordet.

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 1. januar 2021

Dutch baby. Mest av alt liker jeg navnet! En stor ovnsbakt pannekake som eser opp som en soufflé, for så å krasjlande ved bordet.

Vanligvis bruker jeg en støpejernpanne til å steke den i, men så tenkte jeg det var greit å teste om en vanlig, ovnsvennlig panne kunne funke, og det gjorde det virkelig.

Du forvarmer pannen i ovnen, heller i røren og venter. Så skjer det ingenting. Men SÅ, helt plutselig, drar den seg heftig oppetter kantene, blir gyllen og er ferdig.

→ Les også: Triksene som får hverdagsgrøten til å skinne

Jeg har ingen sukker i røren min, for jeg er ikke noe glad i altfor søte frokoster – det holder at toppingen er søt. Men for all del, om du vil ha en søt pannekake, tilsett noen skjeer sukker eller honning i selve pannekaken. Eller gi dette en sjanse.

Kan også toppes med salte ting, som spinat, sopp, og så videre. Her er det bare å være kreativ!

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.