Her er triksene som får hverdagsgrøten til å skinne

Her er triksene som får hverdagsgrøten til å skinne

Til de av dere som synes grøt ikke er noe særlig godt: jeg tør påstå at da er den ikke laget godt nok.

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 23. desember 2020

Hjemme hos oss er det grøt til frokost nesten hver eneste hverdag. Toppet med alt mulig forskjellig, og med ulike frø eller krydder i grøten, ulike typer havregryn og med ulik type melk i miksen.

Men ja, nesten alltid grøt. Så for dere som ikke synes det smaker noe særlig godt, så tør jeg påstå at det skyldes at den ikke er laget godt nok.

Jeg liker ikke grøt laget kun med vann, jeg må ha 50/50 en eller annen type melk (lettmelk eller havremelk), masse kardemomme (alltid grovmalt!) og en klype salt.

→ Les også: Avokadotoasten trenger en god konkurrent

Så må den toppes med gode ting (ulike nøttesmør, frukt, syltetøy, kompott, frø) og ikke minst den beste olivenoljen du eier (takk for at du lærte meg det, Frederik Bille Brahe).

Liker du fortsatt ikke grøten da, så er det greit. Da liker du simpelthen ikke grøt og jeg overgir meg.

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.