Dette er to favoritter jeg ikke får nok av

Dette er to favoritter jeg ikke får nok av

Labneh og dukkah er gjengangere på kjøkkenet mitt. Prøv dem med ovnsbakt asparges!

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 24. juni 2021

Man får noen favoritter her i livet, og så klamrer man seg til dem.

Dukkah og labneh er to av mine, så de får kjørt seg i alle mulige retninger. Dukkah er en aromatisk frømiks og labneh en yoghurt som har fått rent av seg og blitt forvandlet til en slags ferskost.

Som en fresh snack er ovnsbakt asparges med dukkah-skorpe helt perfekt å dyppe i labneh, med solen i nakken og et glass hvitvin i hånden.

Bytt gjerne ut aspargesen med for eksempel gulrøtter eller vårløk, det viktige her er den sprø, krydrede skorpen.

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.