Kabarets lesere får teste høstens store restaurantnyhet før alle andre

Kabarets lesere får teste høstens store restaurantnyhet før alle andre

Bli med på en eksklusiv føråpning av Mikael Svenssons nye restaurant Avalon.

Tekst

Jørgen Brynhildsvoll

@jorgenbry

Publisert 11. november 2021

– Kontrast er Formel 1, Avalon er folkerace. Kan man säga så? sier Mikael Svensson.

Kokken som fra før av står bak den Michelinstjerne-dekorerte nordiske restauranten Kontrast på Vulkan åpner snart et langt mer avslappa og uhøytidelig spisested.

– Eller: Kontrast er der vi prøver å ta det så langt vi kan, presse smaker og kombinasjoner til det ytterste. Avalon er mer sånn jeg hadde laget en grillfest hjemme, sier han.

Mikael Svensson står bak Avalon, en moderne europeisk restaurant i Via-bygget i Vika.
Mikael Svensson står bak Avalon, en moderne europeisk restaurant i Via-bygget i Vika.

Tilbud til Kabaret-lesere

Restauranten åpner i det nye Via-bygget i Vika 25. november. Men allerede dagen før kan Kabarets lesere få være med på en eksklusiv føråpning.

Dette blir en liten VIP-kveld der du får en sjanse til å teste restauranten før alle andre, til litt hyggeligere priser

Mikael Svensson

– Dette blir en liten VIP-kveld der du får en sjanse til å teste restauranten før alle andre, til litt hyggeligere priser, sier Mikael.

→ Vil du være med? Da må du melde deg på nyhetsbrevet vårt, og sørge for at du har huket av for at du er interessert i ✅ Restauranter.

Førstkommende mandag (15. november) sender vi ut et nyhetsbrev med påmelding – og da er det førstemann til mølla.

På Avalon vil Mikael servere digge og ukompliserte matretter. Grillet kongekrabbe trenger ikke så mye mer enn en grillet sitron og litt urtesmør! Foto: Lars Petter Pettersen
På Avalon vil Mikael servere digge og ukompliserte matretter. Grillet kongekrabbe trenger ikke så mye mer enn en grillet sitron og litt urtesmør! Foto: Lars Petter Pettersen

– En pressure test!

På Kabaret-eventet får gjestene 25 % rabatt på hele matmenyen, og ekstra gode priser på et utvalg av drikke.

For oss er det en testkjøring. En generalprøve der vi får testet våre svakheter før vi åpner

Mikael Svensson

I retur får Mikael og teamet en verdifull erfaring.

– For oss er det en testkjøring. En generalprøve der vi får testet våre svakheter før vi åpner. Det er en pressure test!

Denne onsdagen er nemlig første gang kjøkkenet serverer hele à la carte-menyen.

– Hva er det som gjerne går feil som dere må finne ut av?

– Det handler mye om samarbeid og flow. Kanskje det er retter i menyen som vi trodde ville gå fint, men som stopper opp flyten i service. Og så går det på kommunikasjon mellom de som jobber, og å se hvordan spisesalen funker. En restaurant blir til under verdens gang! sier Mikael.

Selv er han eier og kjøkkensjef, og skal overse åpningen, mens hovedkokk Joel Weidl skal lede kjøkkenteamet.

Under føråpningen for Kabarets lesere blir det ekstra hyggelige priser på drikke. Foto: Lars Petter Pettersen
Under føråpningen for Kabarets lesere blir det ekstra hyggelige priser på drikke. Foto: Lars Petter Pettersen

For alle anledninger

Mikaels tanke med Avalon er å lage et energisk spisested med høyt tempo, god musikk, cocktails i baren og digge retter som kan deles av flere. Et sted for alle anledninger.

– Enten det er afterwork-drinker med kolleger, en date med en flørt i loungen, en vennemiddag eller en helaftens feiring med familien. Avalon skal være et sted du blir tatt godt imot, og som du har lyst til å komme tilbake til, sier Mikael.

Menyen er inspirert av måten mat serveres rundt Middelhavet, uten å være låst til et spesifikt kjøkken.

Maten på Avalon er inspirert av landene rundt Middelhavet, men med det ypperste av norske råvarer. Foto: Lars Petter Pettersen
Maten på Avalon er inspirert av landene rundt Middelhavet, men med det ypperste av norske råvarer. Foto: Lars Petter Pettersen

– Det blir en del småretter man kan dele i starten  – spekemat, kroketter og annen fingermat. Så noen mellomstore retter, som grilla sjøkreps eller kamskjell. Og så blir det store stykker med grillet kjøtt eller fisk som kan deles på to–tre–fire personer, med valgfritt tilbehør til, forklarer Mikael.

Som kjøkkensjef har Mikael fått med seg Joel Weidl, som de siste ti årene har jobbet på forskjellige restauranter i New York, blant annet The Breslin, Pastis og Bar Bête. Nå flytter han til Oslo for å styre kjøkkenet på Avalon.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å bli med på middagen! Huk av for at du er interessert i restauranter. Nyhetsbrev med påmelding sendes ut mandag 15. november, og det er førstemann til mølla.

NB! Føråpningen er et samarbeid mellom Kabaret og Avalon. Kabaret-redaktør Jørgen Brynhildsvoll jobber med grafisk design for restauranten.