Pærene lager du dagen før, og de varer i mange dager i kjøleskapet om de ligger i laken. Til servering lager du en puré ut av én av pærene, så har du to ulike konsistenser – det er alltid gøy.
Frokost
Mette Mortensen er matstylist og oppskriftsutvikler. I jobben sin komponerer hun visuelt sterke retter, med en forkjærlighet for det uperfekte, eksotiske og grafiske.
Mettes mål er å inspirere til at matlaging skal være sosial og kreativ – med utforsking av litt uvante ingredienser og raus tidsbruk på kjøkkenet, omringet av venner og familie.
I denne spalten deler hun sine beste frokostretter.
Granolaen holder seg i ukesvis på et glass med lokk – og den er glutenfri, for bokhvete er et frø og har ingenting med hvete å gjøre.
Server pærene med naturell yoghurt, granola og noen grapefruktbåter, så lover jeg at dagen starter godt!
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.