Når en smoothie er det nærmeste du kommer å rømme til en Stillehavsøy

Når en smoothie er det nærmeste du kommer å rømme til en Stillehavsøy

Tahini gir granolaen et nøtteaktig preg. Perfekt når du vil at smoothien skal mette litt mer.

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 22. januar 2021

Retten finnes ikke bærekraftig (sorry!), men jeg er en sucker for eksotisk frukt. Spesielt nå som det er mørkt og kaldt og jeg ikke kan rømme til en Stillehavsøy.

Denne smoothien har frossen jackfruit (har aldri funnet et norsk navn på den frukten), men den kan helt fint byttes ut med frossen mango eller nektarin.

→ Les også: Labneh er uunværlig i kjøleskapet

Jackfruit er bare veldig godt! Du finner det i ofte i frysedisken på asiatiske matbutikker.

Granolaen er vendt inn i tahini for et mer nøtteaktig prep på smaken, og for variasjon i en hverdag med mye müsli og granola. Lag et stort glass når du først er i gang!

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.