Kjøleskapsgrøten er den ultimate frokosten for deg som har dårlig tid på morgenen.
Publisert 29. januar 2021
Bircher-musli er en type kjøleskapsgrøt med appelsinjuice, revet eple og yoghurt. Den ble utviklet av en ernæringsfysiolog på 1800-tallet, ble gjort trendy i Melbourne 200 år etter, og lever fortsatt i beste velgående.
→ Les også: Tahini gir granolaen et nøtteaktig preg
Herr Maximilian Oskar Bircher-Benner var en pionér innenfor ernæringsfysiologi på 1800-tallet, så det er virkelig ingen dum idé å starte dagen med den her. Bland den sammen i dag, så har du enten frokost til deg selv i tre dager på rad eller du kan være snill og servere noen andre.
Den blir tykk av å stå kaldt, derav yoghurten som blandes i for en kremet konsistens.
Topp den med hva enn du har tilgjengelig av friske og tørkede bær – toppingen i oppskriften nedenfor er bare et forslag.