Jeg kaller det frokosttacos, for det er ikke helt huevos rancheros, men en slags vri på dem.
Og Barcelona, av alle steder, var byen der jeg skulle få totalt oppheng på dem. Jeg var der en sommer og endte opp med å spise det på den samme lille meksikanske kafeen hver eneste morgen. Bare tanken på å spise frokost i en søreuropeisk by akkurat nå gjør meg svimmel av lykke. Men nok om det.
Får du ikke tak i friske tomatillos, så er det mange grønnsakhandlere som selger hermetiske varianter. Det er et godt alternativ. Eventuelt kjøper du et ferdig glass med tomatillo-salsa, eller lager en klassisk salsa med røde tomater i stedet. Mulighetene er mange.
Når det kommer til bønnene, så liker jeg å koke dem selv, men bruk for all del bønner på boks om du ikke har all verdens med tid.
Frokost
Mette Mortensen er matstylist og oppskriftsutvikler. I jobben sin komponerer hun visuelt sterke retter, med en forkjærlighet for det uperfekte, eksotiske og grafiske.
Mettes mål er å inspirere til at matlaging skal være sosial og kreativ – med utforsking av litt uvante ingredienser og raus tidsbruk på kjøkkenet, omringet av venner og familie.
I denne spalten deler hun sine beste frokostretter.
Chili- og peanøttoljen er noe jeg lager et stort glass av med jevne mellomrom og alltid har klart i kjøleskapet. Det varer i ukesvis og er gull verdt som en finish til det meste egentlig.