Drøy tacomåltidet til lørdag eller søndag morgen

Drøy tacomåltidet til lørdag eller søndag morgen

Av alle steder så var Barcelona byen som introduserte meg for huevos rancheros.

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 5. februar 2021

Jeg kaller det frokosttacos, for det er ikke helt huevos rancheros, men en slags vri på dem.

Og Barcelona, av alle steder, var byen der jeg skulle få totalt oppheng på dem. Jeg var der en sommer og endte opp med å spise det på den samme lille meksikanske kafeen hver eneste morgen. Bare tanken på å spise frokost i en søreuropeisk by akkurat nå gjør meg svimmel av lykke. Men nok om det.

→ Les også: Denne sunne kaldgrøten er perfekt for deg med dårlig tid om morgenen

Får du ikke tak i friske tomatillos, så er det mange grønnsakhandlere som selger hermetiske varianter. Det er et godt alternativ. Eventuelt kjøper du et ferdig glass med tomatillo-salsa, eller lager en klassisk salsa med røde tomater i stedet. Mulighetene er mange.

Når det kommer til bønnene, så liker jeg å koke dem selv, men bruk for all del bønner på boks om du ikke har all verdens med tid.

Chili- og peanøttoljen er noe jeg lager et stort glass av med jevne mellomrom og alltid har klart i kjøleskapet. Det varer i ukesvis og er gull verdt som en finish til det meste egentlig.

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.