Denne fantastiske kokeboka har ikke et eneste matfoto
Den gjennomillustrerte teoriboka for deg som vil lære å reparere en skilt majones.
Publisert 6. januar 2021
Med jevne mellomrom vil Kabarets bidragsytere anbefale inspirerende bøker om mat eller drikke. Dette tipset kommer fra Mette Mortensen, som lager vår digge frokost-spalte.
Jeg er hun som kjøper kokebøkene med de beste bildene for inspirasjonens skyld.
Men så så jeg Netflix-serien til denne utrolige (!!) kvinnen og ble litt forelsket. For et positivt og kult menneske. Da ble plutselig bilder ubetydelige, og jeg ville lese alt hun hadde å komme med.
Kokeboken er stappfull av teori, med diagrammer, rare illustrasjoner og oversikter. Helt gull om du vil vite hvor mye flaksalt som tilsvarer Kosher-saltet alle amerikanere snakker om, trenger et diagram for å lære hvordan du bygger opp syre i retter fra alle verdenshjørner eller må reparere en majones som har skilt seg.
Den har også et hav av oppskrifter på klassiske (og mindre klassiske) sauser og dipper, digge pastaretter, paier og salater, men det er altså teorien hennes jeg setter mest pris på her, og måten hun så humoristisk og lett forklarer alt.