De enkleste rettene er de beste!

De enkleste rettene er de beste!

En bok full av tradisjonelle italienske retter.

Tekst

Helena Tusvik Rosenlund

@helenarosenlund

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 28. januar 2021

Med jevne mellomrom vil Kabarets bidragsytere anbefale inspirerende bøker om mat eller drikke. Dette tipset kommer fra Helena Tusvik Rosenlund, vår podkastprodusent og daglig leder.

En bok full av deilige oppskrifter som tar kort tid å lage. Midt i blinken for absolutt alle, med andre ord! Oppskriftene passer både til hverdags og til større, mer festlige middager (som jeg gleder meg sjukt til å oppleve igjen snart!)

Sardiner er noe av det beste som finnes. En fisk full av smak og som elsker olje og sitron.
Sardiner er noe av det beste som finnes. En fisk full av smak og som elsker olje og sitron.

→ Les mer: Med denne boka kan hjemmelaget pasta kan fort bli en besettelse

River Café er en ikonisk italiensk restaurant som har holdt til i London siden 1987, drevet av kokkene Rose Gray og Ruth Rogers. Disse damene har gitt ut flere nydelige kokebøker opp gjennom. I denne boka fokuserer de på det enkle: retter med basis i én hovedingrediens som retten bygges rundt.

Boka fokuserer på italienske tradisjoner. Vaktel har en stor plass i det italienske kjøkken, mye fordi de tradisjonelt i størst grad har brukt kylling til eggproduksjon. Men også fordi det smaker utrolig godt!
Boka fokuserer på italienske tradisjoner. Vaktel har en stor plass i det italienske kjøkken, mye fordi de tradisjonelt i størst grad har brukt kylling til eggproduksjon. Men også fordi det smaker utrolig godt!

Hovedingrediensene i boka har stor variasjon. Det kan for eksempel være vaktel eller kalv, sardiner, kål, bønner, tomater eller pasta.

Boka er veldig OCD-vennlig og bygget opp på en oversiktlig måte, noe jeg elsker. Strukturen fokuserer på hovedingrediensen, og gjør det veldig enkelt å finne ut av hva en skal handle – eller finne frem fra tørrskapet. Det er for eksempel et kapittel kun om ricotta. Trenger jeg si mer?

Kapittelet om grønnsaker er et av mine favoritter i denne boka. Superenkelt og supergodt!
Kapittelet om grønnsaker er et av mine favoritter i denne boka. Superenkelt og supergodt!