Alt du trenger til koldtbordet

Alt du trenger til koldtbordet

Årets viktigste frokost er her, og vi i Kabaret-redaksjonen har laget vårt forslag til 17. mai-meny.

Tekst

Kabaret-redaksjonen

@kabaret.no

Tekst

Janni Frederiksen Kalafatis

@110_prosent

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 13. mai 2021

17. mai er dagen de fleste av oss har lengtet mot, etter det som føles som tidenes lengste vinter. Nå er den rett rundt hjørnet, om enn i en litt annen drakt enn vi er vant til.

Vi får være ti personer i selskap, som betyr at vi fort må holde oss med samme kohort hele dagen, vi må kanskje være litt mer selektive med hvem vi inviterer, og vi må ta strenge valg om hva som skal på koldtbordet.

På mange måter kan det minne litt om bryllupsplanlegging – uten familiefeidene og den enorme regninga.

Dette er viktig å tenke på

Det er mange forutsetninger for en god 17. mai-meny. Man skal ha noe salt, noe søtt.

Maten bør være ganske lett, så man ikke må åpne tre knapper på dressbuksa før klokka slår 12. Samtidig skal den også sørge for at sprudlevannet ikke går rett i fletta og gir en tidlig kveld. Maten er forsikringa som sørger for at bunaden og dressen kommer trygt hjem.

Rettene bør også være greie å ta med seg, eventuelt enkle å fullføre der du skal feire. Det er også fint om du kan forberede det meste dagen før så ikke morgenlogistikken blir for kaotisk. Mange kan nok kjenne seg igjen i en morgen med litt dårlig tid med en krøllete skjorte som må strykes – og det vil du helst ikke gjøre samtidig som du bruner sjalottløk og pisker marengs.

Munche hele dagen

Sist men ikke minst skal det være nok til at man kan munche hele dagen frem til wienerpølsene trekkes i seks-syv tiden.

Vi har samlet Kabaret-redaksjonens beste tips til et variert og godt koldtbord for ti personer. Det inneholder litt av det meste. Og kan fint kombineres med spekemat og andre digge ting.

Du trenger ikke en oppskrift fra oss på eggerøre – det finnes det uendelig av på internett. Men om du trenger litt inspirasjon til resten av koldtbordet, er dette en deilig meny med noe for de fleste.

Lykke til og nyt feiringen!