Disse søte gavene vil definitivt falle i smak

Disse søte gavene vil definitivt falle i smak

Godteri er en bankers gave til en som har alt.

Tekst

Kabaret-redaksjonen

@kabaret.no

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 18. desember 2021

Å nei! Du har glemt å kjøpe gave til svigers/tante/hvemsomhelst. De ønsker seg ingenting – de har jo alt! – men du veit at det vanker furting lell om du kommer tomhendt.

Alle elsker spiselige gaver. Og om vertskapet ikke har bakt sju slag, er det alltid greit å kunne ta med noe søtt til kaffen.

Her er våre beste tips til norskproduserte gaver (og en svensk) for de søtsugne!

Vaffelhjerte med hasselnøtter
Fra Sverre Sætre

Konditormesterens vaffelhjerter er blitt en populær gave. De er like vakre som de er velsmakende! Og hasselnøtt er som kjent verdens beste smak. Er det ikke rart at «hasselnøttsmak» smaker bedre enn hasselnøtter? Her får du utrolig digg hasselnøttpraline og sprø vaffelbiter. Ypperlig til å dele på 2–4 personer.

Mørk sjokolade
Fra Vigdis Rosenkilde

Vigdis Rosenkilde må være landets fremste kakaonerd. Hun har bodd i Sør-Amerika for å studere prosessene rundt kakaoproduksjon. Platene hennes er laget av bønner som kan spores tilbake til plantasjene i Peru. Disse sjokoladene smaker helt fantastisk. Den mørke med 70% kakao er en utrolig syrlig og fruktig sjokolade som oser at top notch håndverk.

Pepperkakskex
Fra Olof Viktors

Pepperkaker og stilton er en klassisk match, men det kan ofte bli litt i overkant søtt om man også vil ha syltetøy eller marmelade på. Og det vil man jo! Disse pepperkakene fra Olof Viktors er litt mindre søte, og gir derfor en bedre totalbalanse.

Fønix blåmuggost
Fra Stavanger ysteri

Ikke et vondt ord om britisk blåmugg på krukker altså. Men det lages jo så mye god ost i Norge! Fønix fra Stavanger ysteri er både dyp, intens og herlig kremete. Vår yndling fra de rutinerte byysteriet i Stavanger sentrum. Og Norges beste blåmuggost?

Julemarmelade
Fra Litlestøl

Vi holder oss i siddisbyen! Litlestøl lager noen lekre marmelader, samt andre delikatesser som får plass i et glass. Her får vi høytidsstemning med smaken av appelsin og julekrydder. Topp pepperkakekjeks med Fønix og julemarmelade, og aperitiffen er i boks! En hellig treenighet av en julegave.

Panettone med limoncello

Fra Lazzaroni

Den klassiske milanesiske julekaka panettone har de siste åra dukket opp i julehyllene i stadig flere varianter. Noen av dem har en tendens til å være tørre, men Lazzaronis surdeigshevede kvalitetskake med limoncello-krem og kandisert sitronskall er fortreffelig! En suveren gave til vertskapet om man rekker å dra innom en delikatessebutikk før selskapet. Vi kjøpte vår på Colonialen Sandefjord, men i Oslo har de den også på Gutta på Haugen.

Lurer du på hvor du får kjøpt godsakene? Sjekk ut Kabarets guide til de beste butikkene nær deg: