Vi kan ha besøk igjen! Imponer vennegjengen med fristende snacks

Vi kan ha besøk igjen! Imponer vennegjengen med fristende snacks

Reinkarner puffrisen og gi avokadoen litt ekstra oppmerksomhet med denne digge snacksen.

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 27. mai 2021

Vi kan ha gjester igjen! I denne spalten presenterer jeg enkle og fristende snacks som egner seg godt til hageselskap, pikniker og strandkos med vennegjengen.

Jeg synes de fleste retter fortjener et strøssel – et eller annet sprøtt og digg element for å få den perfekte avslutningen.

Her var avokadoen og labnehen myk og trengte litt kontrast, så jeg lekte meg med litt god, gammeldags puffet ris som jeg ga litt spice og ekstra gyllen farge. Ristede frø eller kjerner funker også utmerket, så ta det du har for hånden.

For de av dere som ikke vet, så er labneh en avrent yoghurt, et produkt tilnærmet lik ferskost. Du legger lettsaltet yoghurt i et klede i en sil og lar den renne av seg til den blir fast. Her snakker vi overraskende mengder væske som skilles ut, en du ikke vil helle ut i vasken, for dette er myse og en superdrikk.

Så shot den, eller bruk den i annen mat, så gjør du kroppen din en tjeneste. Lag en solid porsjon labneh når du først er i gang og bruk den der du ellers ville brukt kremost eller feta.

Den holder seg i 3–4 dager i kjøleskapet.

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.