Ukas vin er en finurlig katalansk raritet

Ukas vin er en finurlig katalansk raritet

Oransjevin signert en spennende ny spansk produsent som heter Bodegas Clandestina.

Tekst og foto

Tommy Andresen

@vinskriblerier

Publisert 29. desember 2020

Ferran Lacruz dyrker åtte hektar med vinmark økologisk i Penedès, omtrent én time vest for Barcelona.

Ferran vokste selv opp i Katalonia, og debuterte som selvstendig vinmaker med 2018-årgangen. Det er nada bruk av hverken kjemikalier eller tilsetninger i både vinmark og kjeller. Fokuset til spanjolen ligger på å lage naturlige viner uten feil og urenheter.

👃 Åhåy! Ganske så spennende og karakteristisk lukt på denne typen her. Fiffig stil som drives av sekundæraromaer fremfor frukt. En vin som får igang sanseapparet!

Lukten utvikler seg med luft og tid i glasset. Etter hvert som temperaturen stiger, dukker det opp kvae, voks, appelsinskall og safran. Hjernen jobber på spreng for å finne frem til hva det er som skjer oppi glasset her. Unik sak. Digger dette!

→ Les også: Funky og fruktdreven welschriesling

👅 I munnen bærer vinen et balansert og elegant preg av skallkontakten. Akkurat passe grep til å gi struktur og dybde. Litt volatile syrer bidrar med kompleksitet. Medium intensitet og konsentrasjon. Finfin syre og friskhet. Elegant, leskende og særpreget vin!

Kan nok være rimelig allsidig i kombinasjon med mat, men funker som bare det alene også. Første vin jeg smaker fra Bodegas Clandestina – en produsent som er ny i Norge av høsten.

Veldig hyggelig nytt bekjentskap der altså!

Bodegas Clandestina Orange Censurat 2019

🇪🇸 Katalonia, Spania

🍇 100% Carignan Blanc

💴 324,90

❌ Ble dessverre utsolgt på polet før vi rakk å publisere, men sjekk ut Bodegas Clandestinas andre viner

📦 Blend Wines

Økologisk dyrket. Unge vinstokker plantet i et mineralrikt jordsmonn av leire. Druene avstilkes og presses over på ståltanker hvor de spontanfermenteres med 30 dager skallkontakt. Videre modning på 160 liters amforaer av leire i fem måneder før flasking. Vinen er ufiltrert og usvovlet.