En ting jeg alltid har i skapet er pimpa, hjemmelaget mandelsmør. Jeg foretrekker å riste mandlene først, men du kan bruke dem rå også.
Her gjelder det å ha trua og bare la foodprocessoren gå og gå, og gå og gå og gå. Min konker alltid av overoppheting en gang underveis, så sett av litt tid til å lage smøret selv om det i utgangspunktet skal kunne gå fra å være tørre mandler til et rennende og kremet mandelsmør på ca. 15 min.
Jeg eier kun et belgisk vaffeljern, men jeg tipper et vanlig jern funker akkurat like bra.
Frokost
Mette Mortensen er matstylist og oppskriftsutvikler. I jobben sin komponerer hun visuelt sterke retter, med en forkjærlighet for det uperfekte, eksotiske og grafiske.
Mettes mål er å inspirere til at matlaging skal være sosial og kreativ – med utforsking av litt uvante ingredienser og raus tidsbruk på kjøkkenet, omringet av venner og familie.
I denne spalten deler hun sine beste frokostretter.
Kok opp quinoa eller hent frem gårsdagens middagsrester om du har, så er det bare å slenge alle ingrediensene i en blender og kjøre vaffelrøren sammen. Spis vaflene rykende varme og sprø.
Har du røre til overs kan du fint oppbevare den i kjøleskapet til dagen etter. Tynn den da ut med litt melk – chiafrøene suger til seg mye væske.
Nektarinpuréen jeg har på er et resultat av for mange nektariner liggende på benken, så bruk den stenfrukten du har liggende. Plommer og aprikoser er topp det og. Eventuelt legger du en haug med friske bær på toppen av vaflene, eller opptinte. Alt er lov!
Jeg vil bare slå et slag for kombinasjonen av ovnsbakt frukt og yoghurt, med noe ekstra søtt oppå og et nøtteelement for litt crunch. De to sistnevnte kan for så vidt slås sammen om du lager det pimpa mandelsmøret mitt. Bare et tips! Men i dette tilfellet snakker vi altså om bokhvetelapper med yoghurt, bakt aprikos, daddelpuré og ristede hasselnøtter.