Mandelsmør redder frokosten både i hverdagen og helgen

Mandelsmør redder frokosten både i hverdagen og helgen

Bare la foodprocessoren gå og gå, og gå og gå og gå. Så skjer det plutselig noe magisk!

Tekst

Mette Mortensen

@mettemortensencom

Foto

Tommy Andresen

@fotograftommyandresen

Publisert 12. februar 2021

En ting jeg alltid har i skapet er pimpa, hjemmelaget mandelsmør. Jeg foretrekker å riste mandlene først, men du kan bruke dem rå også.

Her gjelder det å ha trua og bare la foodprocessoren gå og gå, og gå og gå og gå. Min konker alltid av overoppheting en gang underveis, så sett av litt tid til å lage smøret selv om det i utgangspunktet skal kunne gå fra å være tørre mandler til et rennende og kremet mandelsmør på ca. 15 min.

Her i huset bruker vi det på grøten hver morgen, men når det er helg og tiden ikke er så knapp, er det fint å diske opp med en vaffelstabel til frokost eller lunsj.

→ Les også: Drøy tacomåltidet til lørdag eller søndag morgen

Jeg eier kun et belgisk vaffeljern, men jeg tipper et vanlig jern funker akkurat like bra.

Kok opp quinoa eller hent frem gårsdagens middagsrester om du har, så er det bare å slenge alle ingrediensene i en blender og kjøre vaffelrøren sammen. Spis vaflene rykende varme og sprø.

Har du røre til overs kan du fint oppbevare den i kjøleskapet til dagen etter. Tynn den da ut med litt melk – chiafrøene suger til seg mye væske.

Nektarinpuréen jeg har på er et resultat av for mange nektariner liggende på benken, så bruk den stenfrukten du har liggende. Plommer og aprikoser er topp det og. Eventuelt legger du en haug med friske bær på toppen av vaflene, eller opptinte. Alt er lov!

Jeg vil bare slå et slag for kombinasjonen av ovnsbakt frukt og yoghurt, med noe ekstra søtt oppå og et nøtteelement for litt crunch. De to sistnevnte kan for så vidt slås sammen om du lager det pimpa mandelsmøret mitt. Bare et tips! Men i dette tilfellet snakker vi altså om bokhvetelapper med yoghurt, bakt aprikos, daddelpuré og ristede hasselnøtter.

Mette Mortensen
Stilen til Mette preget av en halv livstid som motestylist, uendelig mange utenlandsreiser og stor kunstinteresse.

💸 Annonse